چگونه به آرامش برسیم؟

ساخت وبلاگ


این قبیل نگرانیها اغلب از نادرست تعبیر نمودن حقیقت سرچشمه می گیرند و سبب می شوند شخص حس آینده نگری خود را از دست بدهد. برای مثال، شخصی می شنود که شرکت خصوصی اش در حال از هم پاشیدگی است. او ناخودآگاه فکر می کند: «خدایا، من دیگر مرده ای بیش نیستم و احساس می کنم گوشت بی حسی هستم.» او می پندارد که در حال از دست دادن حرفه مورد علاقه اش است. بدترین نتیجه گیریهای ممکن به ذهنش خطور می کند و او با آنها کلنجار می رود. زمانیکه شخصی در حل مشکلی شکست می خورد، به نظر می رسد فراموش کرده است که انسان در مقابل بعضی مسائل هیچگونه قدرتی ندارد. تصور کنید در ترافیک گیر افتاده اید، نگران هستید مبادا به جلسه مهم خود نرسید و یا دیر برسید، به اتومبیلهای اطرافتان ناسزا می گویید. به آنها لعنت می فرستید و در خیابانهای شلوغ به هر سو پیچ و تاب می خورید. بیاموزید که گاهی شکست را تجربه کنید. زمانیکه مشکلی برایتان به وجود می آید، به نظر می رسد می خواهید چیزی را که اصلا در حیطه اختیارات شما نیست، کنترل کنید، چه فکر می کنید؟ فکر می کنید قادر مطلق هستید؟


می توانید با روشهای مختلفی خود را آرام سازید، معلم قدیمی ام، ″دکتر توماس گاتیل″ به من شیوه ارزشمندی را آموخت که چگونه با نگرانی مدارا کنم. او به من آموخت: «هیچگاه به تنهایی ناراحت و نگران نباش.» زمانیکه در گوشه ای می نشینیم و برای موضوعی ناراحت و نگرانیم، این انزوا سبب می گردد تا نگرانیها تشدید شوند. اگر علت ناراحتی خود را برای شخص دیگری شرح دهید، یقینا می توانید به حقیقت و عمق مسائل پی ببرید. حتی زمایکه گوش شنوایی را برای همدردی می یابید، می آموزید که چگونه با خود نیز صحبت کنید. ″ارسون بک″، روان پزشکی خلاق، روشی را موسوم به روان درمانی شناختی ابداع کرد. در این روش، شخص تمامی عادتهای فکری اش را بازآموزی می کند و اما به جای اینکه افکاری منفی مانند: «من واقعا شکست خورده ام» و نظیر آن را به مغز خود راه دهد، چندین روش تفکر متفاوت پر ثمر و به عبارت دیگر مثبت اندیشی را می آموزد.


از کجا شروع کنیم؟ برای آغاز زمانی که خبر ناخوشایندی را شنیدید، سعی کنید افکار ناخودآگاه خود را کنترل کنید. سپس بطور منطقی اشتباهاتی را که در این افکار وجود دارند، بررسی کنید و به فرضیات منطقی تر دیگری فکر کنید. از خود بپرسید که نتیجه گیریهایتان برچه مبنایی هستند، آیا می توانید به فرضیه دیگری بیندیشید که برایتان احساسی خوب و دل انگیز را به دنبال داشته باشد؟ و حالا برای افزایش این قبیل نتایج مطلوب احتمالی چکار باید کرد؟

در مرحله دوم، سعی کنید حقایق را دریابید. نگرانیهایی را که اساسی موهوم و تخیلی دارند، رها سازید و به واقعیت ها متوسل شوید و در مرحله بعد دریابید که این افکار مخرب تا چه حد دیدگاهتان را نسبت به خودتان و زندگی تان تغییر می دهند؟ آیا شما خود را بازنده می پندارید؟


اگر به مشاهده و بررسی افکار ناخودآگاه خود بپردازید، می توانید دیدگاهی را که همواره غصه و افسردگی را برایتان به دنبال دارد، اصلاح کنید. باید آغاز کنید و سعی کنید بطور مداوم تمرین کنید. در نتیجه درمی یابید که این کار همواره به شما کمک می کند و باید گفت: روان درمانی شناختی طناب نجاتی است که با قلاب حقیقت انسان را از گودال نگرانی ها نجات می بخشد و افکار منحرفی را که او خود خلق کرده است، نابود می کند. این است اساس روان درمانی شناختی.

هنرپیشه سینما در زندگی اش تغییراتی ایجاد کرده است و شیوه روان درمانی شناختی را نیز بکار می بندد. او دفترچه ای تهیه کرده است و در هنگام خواب چیزهایی را که نگرانش می کنند، بلافاصله در آن یادداشت می کند. همچنین از مسائل نگران کننده ای که صبح روز بعد باید حلشان کند، فهرستی تهیه می کند. اینکار سبب می شود دل نگرانیها و آشفتگی ها او را به حال خود رها کنند و او با آرامش به خواب رود. وی دریافته است که باید همه چیز را به صورت حقیق اش بپذیرد.

همانگونه که برای رفع سکسکه مواردی توصیه می شود برای فائق آمدن بر نگرانیهای روزمره نیز بکار بستن مواردی ذکر شده اند. اما بکارگیری هیچ یک از این روشها به تنهایی کافی نیست.


ورزش کنید. مسافتی را بدوید و یا با دوست خود تنیس بازی کنید. قطعاً پس از گذشت مدت زمانی کوتاه کمتر احساس نگرانی خواهید نمود. ورزش، تنش را کاهش می دهد، پرخاشگری را به کلی از بین می برد، سلامتی را افزایش می دهد، خواب را با آرامش همراه می سازد و در نهایت سبب می گردد تا در انجام دادن هر کاری تمرکز داشته باشید. ورش بهترین و موثرترین وسیله ای است که ما می توانیم آن را ضدنگرانی بکار گیریم.

نفس عمیق بکشید. نفس کنترل شده، نگرانی را کاهش می دهد . عمیقاً نفس بکشید و هوا را به آرامی خارج کنید. اینکار شما را موقتاً آرام می کند. حال اگر چند نفس عمیق بکشید، احساس بهتری نیز خواهید داشت. همچنین سعی کنید در جهت کنترل نگرانی روشهای خوب تنفس کردن را بیاموزید.


با دیگران ارتباط برقرار کنید. خود را عضوی از مجموعه ای بدانید که از شما بزرگتر است. با خانواده، دوستان، موسسات گوناگون، همسایگان و افرادی که در کلیسا، مسجد و یا محل کارتان ملاقات می کنید، ارتباط برقرار کنید. اگر به معاشرت با افراد گوناگون بپردازید، توانایی هایتان را نابود می کنید.


همراه با خانواده غذا صرف کنید. با صدای بلند برای کودکانتان کتاب بخوانید و با همسایگانتان صحبت کنید. معاشرت و ارتباط داشتن با افراد روشی است که بیش از دیگر موارد به هنگام مبارزه با نگرانی توصیه می شود.

با خدای خود راز و نیاز کنید. هر روز نماز بخوانید و با خدای خود راز و نیاز کنید. تحقیقات نشان می دهند که در میان افراد مومن افسردگی کمتر به چشم می خورد. این جمله را همواره به یاد داشته باشید:
«به پیش بروید و کارها را به خدا بسپارید، قدرتی را که متعلق به خداست، به او واگذارید و بگذارید که او خود امور را کنترل کند.»

همچنین می توانید در مخلوقات زمین تعمق کنید و به مکاشفه بپردازید. راز و نیاز با خدا و مراقبه اموری هستند که سبب می گردند تا ما حقایق را نادیده نگیریم و در حقیقت همه امور را با دیدی حقیقت جویانه نظاره کنیم. اینها فکر و روحمان را آرامش می بخشند.

زندیگی خود را سازماندهی کنید. بسیاری از نگرانیهای روزمره به بی نظمی مرتبط هستند. چه موضوعی را فراموش کرده ام، چه چیزی را گم کرده ام و یا چه مساله ای را نادیده گرفته ام؟
به منظور اصلاح امور خود از کارهایتان فهرستی تهیه کنید و برای خود برنامه روزانه بنویسید. برای مثال، جلوی در منزل سبدی را مخصوص سوییچ اتومبیلتان قرار دهید. با اینکار مجبور نیستید روز خود را با جستجوی عجولانه و پرتنش آغازکنید. ارزش این سبد معادل چندین قرص آرام بخش است که می توانید برای مبارزه با نگرانیهایی که هر روز در هنگام گم کردن کلیدهای خود به آن دچار می شدید، استفاده کنید. این قبیل کارها به طرز شگفت آوری، زمانی را که هر روز صرف نگرانیهای مخرب و بی فایده خود می کردید، کاهش می دهند.


به انجام کارهای مورد علاقه خود بپردازید. اگر به انجام دادن کاری که از آن لذت می برید بپردازید، غیرممکن است که نگرانیهای مخرب و زیانبار به شما روی آورند.


به اخبار ناخوشایند توجه نکنید. رسانه ها اغلب به پخش اخبار ناخوشایند می پردازند و با داستانهای غم انگیز و تاسف بار خود مردم را می آزارند. اگر شما گوش سپردن و یا خوندن اینگونه خبرها را کنار نگذارید، مطمئناً نگرانی هایتان روز به روز بیشتر و بیشتر می گردد.

دیگران را دوست بدارید. اگر همواره با مردم به نرمی و با ملایمت رفتار کنید، آنان نیز بهتر و شایسته تر به انجام امور می پردازند. ما موجودی اجتماعی هستیم و نمی توانیم در انزوا و به تنهایی کارها را به نحو احسن انجام دهیم، همواره کسی را که دوست دارید، مورد محبت و لطف خود قرار دهید. فرزندانتان با ارزش ترین موجوداتی هستند که به نوازش و محبت صمیمانه شما محتاجند.


برخیزید. درست زمانیکه احساس کردید نگرانیهای مخرب و مسموم کننده دور شما حلقه زده اند، خود را از این مخمصه نجات دهید. به آرامی اینکار را انجام دهید. از جای خود برخیزد. قدم بزنید. با دوست خود صحبت کنید و با اینکار خود را از هرگونه نگرانی دور کنید، هر قدر بیشتر نگرانی را به خود راه دهید، مشکل تر می توانید از شر آن خلاص شوید.

موسیقی گوش دهید. گوش سپردن به موسیقی به طرقی که هنوز کشف نشده اند، نگرانی و تنش را کاهش می دهد. همواره در منزل خود به موسیقی گوش فرا دهید و آواز بخوانید، آواز خواندن و نگران بودن با هم در یک زمان امکان پذیر نیست. اگر مایل باشید. می توانید این جملات را زمزمه کنید:
«فایده نگرانی چیست؟ نگران بودن کاملاً بی ارزش است.» پس، مشکلاتتان را در جعبه کهنه وسایلتان بیندازید و بخندید، بخندید، بخندید.

با صدای بلند گریه کنید. گاهی اوقات، نگرانی نشانگر نوعی ناراحتی فرو خورده می باشد. گاهی نیز احتیاجات واقعی ما و اموری که می خواهیم انجامشان دهیم به صورت سیلی از اشک جاری می شوند. گریه کردن با صدای بلند تمامی نگرانیها را از صفحه ذهنمان پاک می کند.
بخندید. هر قدر که می توانید بخندید. شوخی کردن و مزاح از بهترین روشهایی است که می توانید در مقابل نگرانی و استرس در زندگی آنرا بکار بست. حتی در سخت ترین لحظات نیز خندیدن موثر است، استرس سمی سبب می شود با دیدی واقع گرایانه به مسائل و مشکلات خود ننگریم. در حالیکه شوخی و مزاح مجدداً افکارمان را به سوی حقیقت رهنمون می شوند.
و بالاخره خود را درگیر مسایل کوچک و بی اهمیت نسازید و همواره به یاد داشته باشید که اگر با دیدی جامع به قضایا بنگرید، تمامی مشکلات بزرگ در نظرتان بسیار کوچک و ناچیز جلوه گر می شوند.

اِن الله مَعَ صابِرین...
ما را در سایت اِن الله مَعَ صابِرین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : porseshemehr001 بازدید : 257 تاريخ : شنبه 9 دی 1396 ساعت: 17:36